بازار سرمایه چیست؟ انواع بازارهای مالی، ویژگی ها و قوانین
انتشار: شهریور 03، 1400
بروزرسانی: 31 خرداد 1404

بازار سرمایه چیست؟ انواع بازارهای مالی، ویژگی ها و قوانین

بازار سرمایه چیست؟ انواع بازارهای مالی، ویژگی ها و قوانین

وی این مکان را به دلیل حضور بنیامین گراهام و دیوید داد، دو تن از بنیان گذاران مکتب سرمایه گذاری ارزش محور و از برجسته ترین افراد تحلیلگر مالی، انتخاب کرده بود. جیمز هریس سیمونز از دیگر بزرگان بازارهای مالی است که دنیا به خود دیده است. از آن جایی که وی از ریاضی دانان قهار بود، از زمانی که تصمیم به ورود به دنیای بازار گرفت، روش هایی را ابداع کرد که حتی خبرگان این عرصه نیز قادر به تفسیر کامل آن نیستند. اما چیزی که در این بین مهم است، این است که همین روش های پیچیده ی او، ثروتی بالغ بر 11.7 میلیارد دلار را به ارمغان آورده است. ثروتی که او را به 31 امین فرد آمریکا و 82 امین فرد ثروتمند دنیا بدل کرده است. همچنین صندوق سرمایه گذاری تحت مدیریت وی با ثروتی حدود 30 میلیارد دلار یکی از بزرگ ترین غول های سرمایه گذاری را به وجود آورده است.

  • بازار فارکس همچنین فرصتی را برای سرمایه گذاران و کسب و کارها فراهم می کند تا از قرار گرفتن در معرض نوسانات ارزی محافظت کنند.
  • در خلال سقوط بازار سهام در سال 1929، ریچارد بخشی از سرمایه ی خود را از دست داد.
  • تحلیل تکنیکال دانش بررسی رفتار بازار به کمک نمودارها و باهدف پیش بینی روندهای قیمت در آینده است.
  • رگولاتورها به عنوان سازمان های نظارت کننده روی فعالیت های مالی بازار فارکس مانند خرید و فروش و سرمایه گذاری کار می کنند.
  • این سیستم که برای ایجاد ثبات پولی بین المللی ایجاد شده بود با کاستی ها، نابسامانی ها و جلوگیری از به جریان افتادن سرمایه ها همراه بود.

شما می توانید با پس انداز کردن، خانه ای که دوست دارید را بخرید، اما شاید چندین سال طول بکشد و شاید در زمان خریدن خانه به قدری پیر شوید که نتوانید از خانه لذت ببرید. اما اگر بازار مالی باشد، شما حاضر خواهید بود که امروز پول قرض بگیرید و سود یا بهره ای هم برای این قرض پرداخت کنید، اما همین حالا خانه را خریداری کنید. وقتی شرکت اپل محصول جدیدی اختراع می کند، برای این که اختراع خود را به تولید انبوه برساند و وارد بازار کند، نیازمند سرمایه بزرگی است. یا وقتی دولت محلی می خواهد خط راه آهن یا مدرسه تأسیس کند، نیازمند پول بزرگی است و تنها جمع آوری مالیات برای تأمین مالی چنین پروژه هایی کافی نیست. وجود بازارهای مالی و واسطه گری های مالی حرفه ای برای سلامت هر اقتصادی ضروری هستند.

برخی آمار و ارقام تخمینی میانگین درآمد از بازارهای مالی (تریدرهای فارکس حرفه ای)

بازار رمز ارزها جز محبوب ترین بازارهای مالی است که در چند سال گذشته افراد بسیاری را ثروتمند کرده است. اگر شما حدود 12 سال پیش بیت کوین خریده بودید هم اکنون صاحب چند هزار دلار بودید. البته به دلیل نو ظهور بودن این بازار افراد زیادی نیز در پروژه های اسکم کل سرمایه خود را از دست دادند. از آن جایی که این بازار هنوز به پختگی کامل نرسیده است و حجم زیادی ندارد در چند ماه گذشته شاهد بودیم که با توئیت افراد سرشناس نوسانات زیادی در بازار ایجاد می شد. بازار نیویورک (NYSE)، نزدک (Nasdaq)، شیکاگو (CHX) و … چند نمونه از بازارهای مالی بزرگ دنیا هستند. رایج ترین و قدیمی ترین نوع Market که اکثر افراد با آن آشنا هستند Stock Market است که در آن سهام شرکت ها خرید و فروش می شود.

بازارهای اوراق قرضه (Bond Markets)

شرکت کنندگان در این بازار غالبا سازمان های و موسسات بزرگ سرمایه گذاری هستند و از آن جهت که حق کمیسیون و کارمزد کمتری باید بپردازند، به این بازار وارد می شوند. برخلاف تصور اکثریت، بورس اوراق بهادار تنها بازار مالی نیست و بازارهای مالی مختلفی وجود دارد که هرکدام مشخصه خاصی دارند و هدف خاصی را دنبال می کنند. بازار اولیه بازاری است که در آن سهام یک شرکت یا واحد اقتصادی برای اولین بار در آن عرضه و منتشر می شود. عایدی حاصل از عرضه این سهام، منبعی در تامین مالی آن شرکت یا موسسه خواهد بود. از آن جا که در بازار اولیه، سهام برای اولین بار به خریداران و متقاضیان عرضه می شود، فروشنده اوراق بهادار در حقیقت همان ناشر اوراق بهادار خواهد بود.

بورس اوراق بهادار تهران

کسب وکارها، سازمان ها و افراد زیادی نیز در آن ها به عنوان سرمایه گذار یا معامله گر فعال هستند. علاوه بر این، بازارهای مالی، برای عملکرد روان اقتصاد سرمایه داری حیاتی محسوب می شوند. اما در یک بازار مالی چه اتفاقی می افتد؟ انواع این بازارها کدامند و چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ در این مقاله به این سوالات پاسخ خواهیم داد.